Vad Händer???

Under den kommande våren hoppas vi verkligen att vi kan återgå till näst intill normal verksamhet.

Styrelsen har planerat för att starta släktforskarkurser, både nybörjare och fortsättningskurs. Om vi kan starta dessa i början av året har vi möjlighet att genomföra tre nybörjarkurser och minst en fortsättningskurs under vårterminen.

 För att vi inte skall komma på efterkälken i.f.t. andra föreningar planerar vi för DNA information, som innehåller föreläsningar, möjlighet till topsning och tolkning av DNA resultat. Här krävs det närvaro av en DNA expert som hjälper oss att räta ut alla frågor som ett DNA resultat för med sig. Även medlemmar som inte topsat sig är naturligtvis välkomna att delta.

Vi kommer att anordna släktforskarmöten där medlemmar träffas och diskuterar erfarenheter från egen forskning.

Vi har flyttat vår släktforskningsassistans, från biblioteken till Folkets Hus, se medlemsinformation nr.21. Är du intresserad måste du boka tid för att kunna få hjälp. Varje måndag mellan kl. 13.00-17.00 finns vi för medlemmar och potentiella medlemmar tillgängliga på Folkets hus.

Tanken är ju också att vi ska hålla ett årsmöte före februari månads utgång och då helst ett fysiskt sådant. Då vill vi ju också ha en föreläsare, fika och mycket diskussion mellan många deltagare. Önskvärt är ju att vi även kan planera och genomföra ytterligare ett medlemsmöte under våren, även då med föreläsare och många deltagare.

Avslutningsvis vill vi poängtera att vi följer myndigheternas rekommendationer vad gäller Coronapandemin och att planerade aktiviteter, med kort varsel kan komma att ställas in. Om det händer meddelas det på vår hemsida www.ssff.nu och via medlemsinformation till de medlemmar som lämnat sin e-mailadress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *